Список захворювань по алфавіту від А до Я

Интересное онлайн

Абсцес ускладнення після ангіни, зараження кровоносних судин, ревматизм і нефрит

Мигдалини є лімфатичної тканиною, розташованої в задній частині горла. Ангіна є інфекційним захворюванням ваших мигдаликів. Якщо не лікувати це може призвести до ускладнення. Ускладнення після ангіни - абсцес, порушення сну, рідко, ускладнення, пов'язані з серцем і нирками та ін

Порушення сну

Великі мигдалини можуть блокувати ваші дихальні шляхи і призвести до стану, який називається апное уві сні. Апное сну приводить до хропіння, важкого подиху рота і порушення сну.

Зневоднення

Тяжкі інфекції мигдалин можуть привести вас до зневоднення, за даними Національного інституту здоров'я. Ангіна викликає біль і утруднення при ковтанні. Це може призвести до зниження споживання рідини і подальшого зневоднення.

Абсцес

Якщо ангіну не лікувати, то це може призвести до перітонзіллярний абсцесу. Це скупчення гною між мигдалинами і оточуючих їх м'яких тканин. Це найбільш часте ускладнення гострої інфекції мигдалин. Абсцес відбувається на одній стороні горла в результаті сильного болю в горлі, високу температуру, слинотеча, утрудненого подиху при відкритті рота і приглушеним голосом. Абсцес можна лікувати за допомогою антибіотиків. Можливо, ваш лікар буде робити невелику операцію, щоб осушити гній.
Абсцес може поширитися в кров, шию і в грудне простір. Бактерії можуть розмножуватися в крові внаслідок зараження крові. Бактерії з крові можуть переміщатися в легені, кістки і суглоби. Це можна вилікувати за допомогою антибіотиків, але це може призвести до летального результату, якщо не поставлений правильний діагноз.

Зараження кровоносних судин

Інфекція рідко поширюється від мигдалин, але коли це відбудеться, вона може заразити основні вени на шиї. Це може викликати у вас високу температуру, озноб, біль і скутість в шиї. Інфекцію вен необхідно лікувати антибіотиками і також необхідно провести операцію для відводу гною з заражених вен.

Ревматизм і нефрит

Бактерії, що викликають ангіну, називають стрептококами, також можуть призвести до інфекції серця. Ускладнення після ангіни, пов'язані з серцем називається ревматичної лихоманкою. Ревматизм може призвести до пошкодження клапанів серця.

Вуха та носових пазух

Інфекція може виникнути в середньому вусі, в результаті чого з'явиться накопичення гною в середньому вусі. Це називається середнім отитом. Інфекції від мигдалин може поширитися на ваші пазухи в результаті синуситу.

Немає коментарів:

Популярне за день